DeDecaan.net organiseert 20e Studiekeuzedag

Op 7 november organiseerde DeDecaan.net voor de twintigste keer een Studiekeuzedag. Reden voor een klein feestje, maar ook voor een moment van zelfreflectie. Wat gaat er goed, en wat kan er nòg beter?

We vroegen het aan Nelleke den Braber, decaan van het Rythovius College in Eersel, waar de Studiekeuzedag georganiseerd werd. Op de vraag hoe Den Braber de Studiekeuzedag ervaren heeft, reageert ze overwegend positief. De inhoud was goed, zegt ze, en ook de studievoorlichters waren over het algemeen goed voorbereid. Als voorbeeld noemt Den Braber de voorlichting die werd gegeven over de studierichting HBO Gedrag en Maatschappij, waarvan ze erg onder de indruk was. Ook mentoren en andere collega’s waren over de Studiekeuzedag te spreken.

Een ongeëvenaard succes dus? Dat niet helemaal. Den Braber noemt ook enkele punten van kritiek. Zo verliep de start van de dag wat rommelig en was het niet voor iedere leerling duidelijk waar hij of zij naar toe moest. Dat is natuurlijk jammer, en voor ons bij DeDecaan.net een leermoment.

En de leerlingen? Want uiteindelijk gaat het natuurlijk om hen. Hoe hebben zij de dag ervaren? Den Braber leest voor uit een verslag dat een leerling uit 4 havo heeft geschreven over de dag: “Ik vond het een zeer informatieve dag, en ik denk dat het veel leerlingen kan helpen met hun keuze.” Zo horen we het natuurlijk graag.