DeDecaan.net organiseert eerste Studiekeuzedag

Leerlingen Ashram College volgen Studiekeuzedag

Op 9 maart a.s. vindt de eerste Studiekeuzedag van DeDecaan.net plaats op het Ashram College. 445 leerlingen van het Ashram College gaan zich de hele dag verdiepen in hun mogelijkheden na het eindexamen. Het doel van deze dag is de leerlingen bewust maken van de vele keuzes en hen enthousiast maken over hun toekomst.

Een opleiding kiezen die écht bij je past blijkt geen eenvoudige opgave. Nog steeds maakt ongeveer een derde van de leerlingen de verkeerde studiekeuze, met alle gevolgen van dien. Een verkeerde studiekeuze zorgt voor een behoorlijke studieschuld en maakt het moeilijker om later op de juiste plek te komen. Om dit te voorkomen heeft DeDecaan.net de Studiekeuzedag zo ingericht dat alle facetten van deze lastige keuze aan bod komen.

Van toelatingseisen tot het nieuwe leenstelsel

De Studiekeuzedag begint met het keuzecollege. DeDecaan.net geeft hierin een update over de recente vernieuwingen omtrent de studiekeuze. We gaan onder andere in op de inschrijfproce¬dure voor het hoger onderwijs, toelatingseisen en loting, het leenstelsel, aansluiting tussen hbo en wo en de doorstroomeisen van bachelor naar master. De leerlingen volgen daarna vier voorlichtingssessies over een studierichting naar keuze. Na de laatste studievoorlichting evalueren de leerlingen de dag samen met hun mentor, klasgenoten en studenten. Tijdens de Studiekeuzedag ontvangen de leerlingen een uitgebreide keuzebundel voor thuis, zodat ze alles nog eens rustig door kunnen nemen met hun ouders.

Erica Dijkstra van het Ashram College is blij met de Studiekeuzedag. “Wij willen onze leerlingen zo goed mogelijk ondersteunen bij het maken van de juiste studiekeuze. Daarom organiseren wij, als onderdeel van ons uitgebreide begeleidingstraject, nu samen met DeDecaan.net, deze Studiekeuzedag voor 4 havo en 4 vwo. Met een openingscollege en keuze uit 25 workshops krijgen de leerlingen een hoop objectieve en kwalita¬tieve informatie over studies en studeren in het algemeen. Dat zal stimuleren om open dagen en meeloopdagen te gaan bezoeken, iets wat tegenwoordig een belangrijk aspect is van een goede studiekeuze. We zijn reuze benieuwd. Het Ashram College is de eerste school waar DeDecaan.net dit programma samen met de decanen opzet.”