Keuzegids Hbo: Avans Hogeschool de beste, HvA de slechtste

De Brabantse scholenorganisatie Avans (Breda, Den Bosch) is net als vorig jaar verkozen tot beste grote hogeschool van Nederland. Windesheim (Zwolle, Almere) staat op de tweede plek, gevolgd door de Hanzehogeschool Groningen. Dit blijkt uit de Keuzegids Hbo 2018, waarin hbo-opleidingen met elkaar worden vergeleken.

De Hogeschool van Amsterdam bungelt juist onderaan de lijst. En met een gedeelde een-na-laatste plek InHolland, Hogeschool Rotterdam en Hogeschool Utrecht.

Denk je er aan om een kleinschalige opleiding in de kunsten, hotelsector of juist een particuliere business-opleiding te gaan volgen? Dan zit je goed! Vooral die opleidingen scoren goed en zijn van topkwaliteit. Maar wie juist een hbo-studie rechten of bestuurskunde wil gaan doen, moet goed zoeken om een goede opleiding te vinden. En ook de meeste journalistiek-opleidingen zijn onder de maat.

Goed nieuws is verder wel dat de baankansen en salarissen volgens de Keuzegids zijn gestegen. Maar toch blijft het verschil tussen de studierichtingen helaas groot.

Opvallend

De Keuzegids benadrukt verder ook dat de meest opvallende stijger de NHL in Leeuwarden is. “Deze school bungelde enkele jaren achteraan het peloton van middelgrote scholen, maar maakt nu de sprong naar de subtop. Komend jaar gaan ze fuseren met stadgenoot Stenden en ook die school maakte een stap vooruit. Dat biedt perspectief voor een mooie plek in de ranglijst van grootste hbo-scholen.”

Keuzegids

De Keuzegids Hbo vergelijkt studies op grond van actuele gegevens over toelatingseisen, arbeidsmarktaansluiting, studiesucces en onderwijskwaliteit. De gids verschijnt ieder jaar en is bedoeld om scholieren te helpen bij hun studiekeuze.

Gebruikers van DeDecaan.net kunnen gratis of met 50 procent korting toegang krijgen tot de digitale editie van de Keuzegids Hbo 2018. Neem voor meer informatie contact op met DeDecaan.net op nummer 030-32 00 324.

Een papieren exemplaar van de Keuzegids HBO 2018 is voor €27 te bestellen via de webshop van Keuzegids.