LOB-Dashboard

LOB-Dashboard

Succesvoller dankzij inzicht in jouw LOB

Het LOB-dashboard van DeDecaan.net biedt decanen en schooldirecties inzicht in de actuele cijfers van de LOB binnen de eigen school en in vergelijking met regionale en landelijke gemiddelden. Door middel van grafieken, overzichten en rapportages zijn alle resultaten in één oogopslag te overzien.

LOB-Dashboard

Geautomatiseerde monitoren
Op één centrale plek inzicht in drie keer per jaar kwalitatieve feedback van leerlingen, mentoren en ouders en de kwaliteit van LOB op jouw school. De resultaten kunnen door overzichtelijke rapportages gemakkelijk gedeeld worden binnen de school voor tussentijdse -en eindmetingen.
Digitaliseren van LOB-processen
Administratieve verlichting dankzij gedigitaliseerde registratie van vak-, profiel- en studiekeuzes. Zo kan de decaan zich focussen op de uitvoering en ontwikkeling van LOB.  
Onafhankelijke en objectieve informatie
Toegang tot overzichtelijke opleidingeninformatie van
Keuzegids mbo, hbo, universiteiten en masters (t.w.v. €150,-).

+ Monitoring en rapportages
+ Digitale registratie vak-, profiel-, en studiekeuze
+ Keuzegids licentie voor decaan
+ Koppelingen met magister en som
+ Laatste LOB-nieuws
+ LOB-training

Voordelen

  • Resultaten die aanzetten tot de beste LOB : Rapportages waarin wordt weergegeven wat goed gaat en waar verbeterpunten van de LOB binnen de school liggen. De decaan kan het resultaat van de eigen doorgevoerde aanpassingen direct meten. Zo komt er inzicht in de LOB van de school.    
  • Altijd inzicht: Eén overzichtelijk platform. Toegankelijk via desktop en smartphone en visueel en overzichtelijk vormgegeven.
  • Aanvulling op iedere lesmethode: Voor iedere school kunnen de resultaten inzichtelijk worden gemaakt als aanvulling op de LOB-methode: Keuzeweb, Yubu, een andere of eigen methode.  

Leerlingen, mentoren en ouders kunnen ideeën, complimenten en kwalitatieve feedback aandragen.
  • Voor en door decanen: Daardoor sluit het LOB-dashboard naadloos
    aan bij de wensen en behoefte van de decaan.

LOB als prioriteit

Met het LOB-Dashboard geven we handvatten om LOB nog hoger op de prioriteitenlijst van de school te krijgen. Zo wordt inzichtelijk hoe tevreden leerlingen, mentoren en ouders zijn. Wordt er drie keer per jaar gemeten in welke fase van het studiekeuzeproces de leerlingen zitten. En wordt bij (oud)-leerlingen gemeten hoe groot het profiel- en studiekeuzesucces is. Deze en meer resultaten van de school staan inzichtelijk ten opzichte van regionale en landelijke gemiddelden.

Beschikbaarheid LOB-Dashboard

Vanaf schooljaar 2019-2020 is het LOB-Dashboard beschikbaar voor iedere school. Bij klanten van DeDecaan.net en Yubu valt het LOB-Dashboard automatisch in het pakket. DeDecaan.net klanten kunnen nu al in het LOB-Dashboard om zich aan te melden voor de monitoren.

Bekijk onderstaande video om in een kort overzicht te zien wat het vernieuwde LOB-Dashboard te bieden heeft.

https://youtu.be/PE_Ey71e29g


Meer informatie over het LOB-Dashboard? Bellen kan via 030 32 00 324 of mailen via info@dedecaan.net.