Pas op voor ‘Smombies’!

Om studenten te wijzen op de verkeersrisico’s van het staren naar hun mobieltje, heeft de Vrije Universiteit (VU) in Amsterdam een speciale gevarendriehoek ontworpen: het ‘Smombiebord’. Zo hoopt de universiteit ongelukken rondom de campus terug te dringen.

Op het kruispunt van De Boelelaan en de Buitenveldertselaan zijn de afgelopen jaren een aantal ernstige ongelukken gebeurd. Op de stoep van het kruispunt zijn door de VU nu meerdere ‘smombieborden’ – een samentrekking van ‘zombie’ en ‘smartphone’ – geschilderd.

De rood-gele waarschuwingsborden met de daarop afgebeelde voetgangers die naar hun smartphone staren, zijn onderdeel van de campagne ‘Save the #Smombie’. De borden zijn bedoeld om studenten te waarschuwen voor het gevaarlijke kruispunt en voor de verkeersrisico’s van het gebruik van een smartphone.

“Er komen steeds meer kantoren en studenten en bij het ziekenhuis wordt het ook steeds drukker. De verkeersveiligheid op deze kruising moet echt verbeteren. Met deze borden kan de VU alvast iets bijdragen”, aldus VU-woordvoerder Wessel Agterhof tegen het AD.

Bron: AD