De perfecte voorbereiding op de studiekeuze

Studiekeuzedag

Met de Studiekeuzedag biedt DeDecaan.net de perfecte voorbereiding op de studiekeuze, voor iedere leerling. De Studiekeuzedag bestrijdt kansenongelijkheid door de informatie van studies en studeren naar uw leerlingen te brengen. Leerlingen waar thuis de middelen ontbreken om open
dagen te bezoeken en leerlingen die weinig rolmodellen in hun omgeving hebben, worden met de Studiekeuzedag gestimuleerd in hun ontwikkeling en in het maken van een juiste studiekeuze.

Wat is een Studiekeuzedag?

De Studiekeuzedag is een van A tot Z uitgewerkte dag met objectieve informatie over studies en studeren. 20 tot 24 studenten, getraind in het geven van presentaties en workshops, vertellen enthousiast over hun studie(richting) en studeren. De Studiekeuzedag is een samenwerking van DeDecaan.net met Onderwijshelden en wordt ondersteund met een eigen app.

Effect van een Studiekeuzedag

Zeven op de tien leerlingen geeft aan dat de Studiekeuzedag hen geholpen heeft bij het maken van hun definitieve studiekeuze. Via diverse metingen kunt u tot in detail zien wat de impact van de Studiekeuzedag is op uw leerlingen.

83% van de leerlingen weet na een Studiekeuzedag wat er allemaal bij studeren komt kijken
62% van de leerlingen heeft na een Studiekeuzedag meer vertrouwen in het vinden van een juiste studie

Waarom een Studiekeuzedag?

  • Objectieve en gegeven door leeftijdsgenoten informatie over studiekeuze;
  • Leerlingen leren kritisch afwegingen te maken en waar ze op moeten letten bij hun studiekeuze;
  • Elke leerling ontvangt een keuzebundel met informatie over het keuzeproces, decentrale selectie en inschrijfprocedures;
  • De gehele organisatie wordt voor u uit handen genomen;
  • De Studiekeuzedag is een aanvulling dienst op het LOB-pluspakket van DeDecaan.net.

Ook een Studiekeuzedag bij u op school of meer informatie? Vraag vrijblijvend het informatiepakket aan of neem contact op via 030 3200 324.